17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul vrea să elimine diferențele de salarii în cazul bugetarilor cu venituri mici

Guvernul vrea să elimine diferențele de salarii în cazul bugetarilor cu venituri mici

În ședința de astăzi, va fi discutat un proiect de ordonanță de urgență care va corecta anumite lucruri, cităm, imorale sau chiar ilegale din salarizarea bugetarilor.
Actul normativ va fi adoptat săptămâna viitoare și s-ar putea aplica din a doua jumătate a acestui an – după cum a explicat premierul Dacian Cioloș, înaintea începerii ședinței de Guvern.
„O să avem o primă discuţie pe un proiect de ordonanţă de urgenţă pe care ni-l putem asuma noi ca Guvern cu ideea unei corectări imediate a disfuncţionalităţilor care au venit pe fondul creşterii salariului minim şi a comprimării salariale în jumătatea inferioară a grilei de salarizare (…) Obiectivul este să aplicăm acest proiect de ordonanţă de urgenţă încă din a doua jumătate a acestui an şi în cursul anului viitor„, le-a spus Cioloş miniştrilor prezenţi la şedinţa de miercuri a Executivului.
Premierul susține că funcționarii publici care s-au declarat nemulțumiți de aceste diferențe salariale au dat statul în judecată și au și câştigat.
„Sunt situaţii în care funcţionari care, asumând aceeaşi responsabilitate, au salarii diferite, merg în justiţie şi câştigă tocmai pentru că este o abordare incorectă”, a spus acesta.
Problema diferențelor salariale din domeniul bugetar a fost discutată marți și de parlamentari.
După 7 ore de ceartă și discuții, comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a modificat o ordonanţă de urgenţă de anul trecut, astfel încît funcţionarii publici care se află pe funcţii similare, indiferent unde lucrează, să aibă acelaşi salariu, dar la nivelul celui mai mare venit de pe funcţia respectivă.
Pe de altă parte, Guvernul este așteptat să vină și cu un proiect asumat privind legea salarizării unitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS