Acasă Actualitate Un intrus s-a urcat pe gardul de la Casa Albă și a...

Un intrus s-a urcat pe gardul de la Casa Albă și a fost prins rapid

-

Un intrus a aruncat un rucsac peste gardul de la Casa Albă vineri noapte și apoi s-a urcat pe gard înainte de a fi reținut de agenți ai Secret Service, informează Reuters, citată de Agepres.

Intrusul a fost reținut imediat după ce s-a cățărat pe gardul de nord al reședinței președintelui SUA, a declarat purtătorul de cuvânt al Secret Service Robert Hoback într-un e-mail.

Individul a fost acuzat de intrare ilegală și transportat la Metropolitan Police Department din Washington, a spus Hoback.

Presedintele Barack Obama s-a aflat la Washington pentru un summit asupra securității nucleare vineri și sâmbătă. Nu a fost imediat clar dacă el era la Casa Albă când persoana a escaladat gardul.

Nu au existat indicii de la Secret Service că rucsacul intrusului conținea o armă, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Ultima dată când o persoană a sărit gardul de la Casa Albă a fost de Ziua Recunoștinței (Thanksgiving Day) în noiembrie, când un bărbat din Connecticut purtând un steag american a escaladat gardul de nord și a fost prins rapid.

În 2014, un fost militar având în buzunar un briceag s-a urcat pe gardul Casei Albe și a pătruns în reședința președintelui înainte de a fi arestat.

Acest incident a scos la lumină breșe grave în asigurarea securității la Casa Albă în perioada administrației Obama și a condus la critici la adresa Secret Service din partea parlamentarilor în Congresul Statelor Unite, amintește Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

Bogdan Pîncu vine astăzi la „Repriza de Sud“

Bogdan Pîncu, directorul CSJ Ştiinţa U Craiova şi totodată team managerul Centrului de Copii şi Juniori al Universităţii Craiova, vine astăzi în...