11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn intrus s-a urcat pe gardul de la Casa Albă și a fost prins rapid

Un intrus s-a urcat pe gardul de la Casa Albă și a fost prins rapid

Un intrus a aruncat un rucsac peste gardul de la Casa Albă vineri noapte și apoi s-a urcat pe gard înainte de a fi reținut de agenți ai Secret Service, informează Reuters, citată de Agepres.

Intrusul a fost reținut imediat după ce s-a cățărat pe gardul de nord al reședinței președintelui SUA, a declarat purtătorul de cuvânt al Secret Service Robert Hoback într-un e-mail.

Individul a fost acuzat de intrare ilegală și transportat la Metropolitan Police Department din Washington, a spus Hoback.

Presedintele Barack Obama s-a aflat la Washington pentru un summit asupra securității nucleare vineri și sâmbătă. Nu a fost imediat clar dacă el era la Casa Albă când persoana a escaladat gardul.

Nu au existat indicii de la Secret Service că rucsacul intrusului conținea o armă, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Ultima dată când o persoană a sărit gardul de la Casa Albă a fost de Ziua Recunoștinței (Thanksgiving Day) în noiembrie, când un bărbat din Connecticut purtând un steag american a escaladat gardul de nord și a fost prins rapid.

În 2014, un fost militar având în buzunar un briceag s-a urcat pe gardul Casei Albe și a pătruns în reședința președintelui înainte de a fi arestat.

Acest incident a scos la lumină breșe grave în asigurarea securității la Casa Albă în perioada administrației Obama și a condus la critici la adresa Secret Service din partea parlamentarilor în Congresul Statelor Unite, amintește Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS