5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEvenimente dedicate împlinirii a 150 de ani de la înființarea Academiei Române

Evenimente dedicate împlinirii a 150 de ani de la înființarea Academiei Române

Academia Română marchează mâine împlinirea a 150 de ani de la înființare, în cadrul unei în sesiuni solemne, care va avea loc începând cu ora 10.00, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Academiei, la eveniment vor rosti alocuțiuni președintele Klaus Iohannis, principesa Margareta, Custodele Coroanei Române, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, patriarhul BOR, Daniel, ministrul educației, Adrian Curaj.

Conform statutului său, Academia Română funcționează acum pe trei coordonate.  În primul rând, ca for de consacrare și de recunoaștere a meritelor deosebite ale oamenilor de știință, de cultură și de litere din țară. Totodată, este cel mai important pilon al cercetării fundamentale din România, activând deopotrivă în cercetarea aplicată. De asemenea, este participant activ în viața societății românești, afirmându-și punctul de vedere în probleme importante pentru țară, cum sunt învățământul, patrimoniul național, identitatea românească, integrarea europeană, calitatea vieții cetățenilor.

În prezent, Academia Română are 84 de membri titulari, 76 de membri corespondenți, 45 de membri de onoare dintre care șase sunt din străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS