14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoliu în fotbalul mondial. Legendarul Cesare Maldini a trecut în neființă la vârsta de 84 de ani

Doliu în fotbalul mondial. Legendarul Cesare Maldini a trecut în neființă la vârsta de 84 de ani

Cesare Maldini, legendarul apărător al lui AC Milan și fost selecționer al Italiei, a trecut în neființă la vârsta de 84 de ani, informeaza Dolce Sport.

Maldini a bifat peste 400 de meciuri pentru „diavolul milanez” între 1954 și 1966, ajutând echipa să câștige patru titluri în Serie A și un trofeu al Cupei Europei (actuala UEFA Champions League), în 1963.

La nivel de echipă națională, Cesare Maldini a bifat 25 de prezențe pentru Squadra Azzurra, participând la Cupa Mondială din Chile, din 1962.

Maldini și-a încheiat cariera de jucător la Torino, apoi s-a apucat de antrenorat, mai întâi ca secund la AC Milan, apoi la națională, pentru ca Federația italiană să-i dea o primă șansă la un post de principal, pe banca reprezentativei Under-21. Aici a avut un real succes, cucerind trei titluri europene consecutive la juniori.

Printre vedetele lansate de Cesare Maldini la naționala de tineret se numără Francesco Totti, Gianluigi Buffon sau Fabio Cannavaro.

În 1996, tatăl lui Paolo Maldini i-a luat locul lui Arrigo Sacchi la cârma naționalei Italiei, conducând Squadra Azzurra spre finala Campionatului Mondial din Franța, 1998.

A mai antrenat și naționala Paraguay-ului, pe care a condus-o spre Cupa Mondială din 2002, unde nu a reușit totuși să treacă de faza grupelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS