O groapă comună în care sunt cadavrele a 42 de persoane executate de reţeaua teroristă Stat Islamic a fost descoperită în oraşul sirian Palmyra, recucerit de armata Siriei în urmă cu o săptămână, informează site-ul cotidianului Le Figaro, citat de Mediafax.

„Armata siriană a descoperit o groapă comună care conţine resturile umane a 24 de civili, inclusiv trei copii, şi a 18 militari”, a declarat un oficial militar sirian.”Ostaticii au fost omorâţi prin decapitare sau împuşcare de membri ai organizaţiei teroriste Stat Islamic”, a precizat oficialul citat.

Oraşul Palmyra a fost ocupat de organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic timp de zece luni, fiind eliberat săptămâna trecută de armata siriană.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte, conform estimărilor ONU, 270.000 de morţi.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din nord-estul Siriei, nord-vestul Irakului, nordul Egiptului şi nordul Libiei, unde a proclamat „un califat”.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.