9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAeroportul din Bruxelles ar putea fi redeschis duminică

Aeroportul din Bruxelles ar putea fi redeschis duminică

Aeroportul Zaventem, din Bruxelles, ar putea fi redeschis duminică, după ce autorităţile belgiene au acceptat cererea sindicatelor Poliţiei Aerportuare ca toţi pasagerii să fie verificaţi înainte de a intra în terminale.

„Există un acord”, a declarat vineri Vincent Gilles, directorul celui mai mare sindicat al Poliţiei din Belgia. El a precizat că vor exista controale sistematice ale pasagerilor şi bagajelor care intră în aeroport.

De asemenea, va fi introdus un sistem de verificare a autovehiculelor din jurul aeroportului, inclusiv din parcări. Mai mult, toţi angajaţii Zaventem vor fi evaluaţi, după ce presa a citat surse din serviciile de securitate, potrivit cărora cel puţin 50 dintre ei sunt simpatizanţi ai Statului Islamic.

Guvernul a alocat un buget de două milioane de euro pentru aceste măsuri.

„Sperăm ca aeroportul să poată fi redeschis duminică dimineaţă”, a afirmat o sursă din Guvern.

Aeroportul din Bruxelles este unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, cu un trafic anual de 23,5 milioane de pasageri şi peste 489.000 tone de marfă transportate. Zaventem leagă metropola belgiană de 226 de destinaţii şi pe piste aterizează 77 de companii.

Aeroportul Zaventem este pregătit din punct de vedere tehnic pentru redeschidere, după ce au fost amenajate zone temporare pentru check-in. Astfel, în doar câteva zile a fost pusă la punct o structură temporară pentru a permite un trafic de până la 800 de pasageri pe oră, până ce terminalul de plecări va fi refăcut, ceea ce ar putea să dureze câteva luni. Aeroportul va funcţiona la 20% din capacitatea normală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS