17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloș: Românii cu domiciliul în străinătate care doresc să voteze la alegerile parlamentare se pot înscrie în Registrul electoral

Cioloș: Românii cu domiciliul în străinătate care doresc să voteze la alegerile parlamentare se pot înscrie în Registrul electoral

Premierul Dacian Cioloș reamintește că, începând de astăzi, românii din străinătate se pot înscrie în Registrul electoral pentru a vota la alegerile parlamentare. „Începând de astăzi, românii cu domiciliul sau reședința în străinătate care doresc să voteze la viitoarele alegeri parlamentare pot solicita înscrierea în Registrul electoral. Mai multe detalii puteți afla pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și cel al Autorității Electorale Permanente”, a scris Cioloș pe Facebook.

Românii cu domiciliul sau reședința în străinătate care doresc să voteze la viitoarele alegeri parlamentare pot solicita înscrierea în Registrul electoral începând cu 1 aprilie.
Ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu, a precizat joi, într-o conferință de presă, că doar cei care se vor înscrie în Registrul Electoral vor putea să își exercite votul prin corespondență și la noile secții de vot care vor fi înființate în localitățile unde aceștia domiciliază.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS