Toni Greblă, fost senator de Gorj

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins cererea fostului judecător al Curţii de Constituţionale aRomâniei (CCR), Toni Greblă, de înlăturare a interceptărilor din dosarul în care este judecat pentru trafic de influenţă, hotărârea nefiind definitivă, potrivit Mediafax.

Decizia prin care instanţa supremă a respins solicitarea fostului judecător CCR, Toni Greblă, de înlăturare a interceptărilor din dosarul său, ca urmare a deciziei CCR referitoare la instituţiile abilitate să pună în aplicare mandatele de supraveghere tehnică, poate fi contestată de acesta.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Toni Greblă, senator în Parlamentul României şi judecător la Curtea Constituţională, la data faptelor, pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii în formă continuată (13 acte materiale).

Alături de el, au mai fost trimişi în judecată oamenii de afaceri Ion Bîrcină şi Mihai Prundianu, pentru cumpărare de influenţă, cel dintâi şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, Gheorghe Grecu, pentru complicitate la infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, şi pe omul de afaceri moldovean Victor Dolghi, pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.