11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSimulare de incendiu la blocul materno-infantil din Drobeta Turnu Severin

Simulare de incendiu la blocul materno-infantil din Drobeta Turnu Severin

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi va organiza, joi, 31 martie a.c., începând cu ora 10.00, un exerciţiu privind intervenţia în caz de incendiu la Blocul Materno-Infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Potrivit scenariului exerciţiului, din cauza unui scurtcircuit electric produs la tabloul de distribuţie a energiei electrice, izbucneşte unui incendiu la etajul 1 al Secţiei de Obstetrică şi Neonatologie, cu pericol de propagare, vertical, prin tubulatura de cabluri, la Secţia Ginecologie, precum şi la saloanele învecinate. Concomitent, au intrat în funcţiune sistemele de detecţie a fumului, declanşând  „Alarma de Incendiu”. Incendiul şi fumul dens se propagă cu repeziciune prin peretele fals și prin cablurile electrice din saloane, punând în pericol viaţa personalului, a pacientelor şi nou-născuţilor. Paznicul Blocului Materno-Infantil anunţă evenimentul, prin 112, la dispeceratul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, informând despre faptul că există posibilitatea ca în interior să fie  persoane,  din rândul cadrelor medicale, intoxicate cu fum, precum şi paciente (lăuze) şi nou-născuţi care nu se pot evacua în timp util.

Pentru salvarea şi evacuarea victimelor, acordarea primului-ajutor medical şi stingerea incendiului, sunt alertate forţele şi mijloacele din cadrul Detaşamentului de pompieri Drobeta Turnu Severin.

Peste 50 de pompieri cu opt autospeciale de intervenţie, dintre care patru cu apă şi spumă, două ambulanţe SMURD, o autospecială pentru descarcerare şi o autospecială pentru evacuarea fumului şi gazelor, vor interveni pentru salvarea şi evacuarea cadrelor medicale, lăuzelor şi nou-născuţilor surprinşi de fum şi flăcări, acordarea primului-ajutor medical, concomitent cu localizarea şi lichidarea incendiului şi protecţia vecinătăţilor.

Alături de echipajele de pompieri din cadrul ISU „Drobeta”, la exerciţiu vor participa şi echipaje din cadrul Jandarmeriei, Poliţiei, echipe medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Direcţia de Sănătate Publică şi personalul medical din cadrul obiectivului.

Scopul exerciţiului este de a verifica viabilitatea Planului de intervenţie al obiectivului şi de a stabili o concepţie de acţiune viabilă a forţelor de intervenţie şi măsurilor ce se impun pentru limitarea efectelor unui incendiu, de a pune în aplicare Planul Roşu de Intervenţie pentru instituţiile implicate şi Planul Alb la nivelul Spitalului Judeţean Dr.Tr.Severin. Totodată, pe timpul desfăşurării exerciţiului, se urmăreşte modul de coordonare şi antrenament în vederea efectuării activităţilor de triaj, prim-ajutor calificat şi brancardaj la locul incidentului, inclusiv în cazul zonelor cu acces restricţionat.

Exerciţiul organizat la acest obiectiv are ca obiectiv general şi pregătirea psihologică a efectivelor şi populaţiei în ceea ce priveşte cunoaşterea modului de acţiune pe timpul intervenţiei de stingere a incendiului şi salvare – evacuare a personalului, potrivit situaţiilor tactice create. Prin desfăşurarea acestui exerciţiu se vor putea stabili resursele umane necesare desfăşurării acţiunilor de răspuns, precum şi asigurarea logistică a intervenţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS