8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFaza Națională a International Erasmus Games are loc la Craiova

Faza Națională a International Erasmus Games are loc la Craiova

Erasmus Student Network (ESN) Craiova va organiza, în perioada 1 – 3 aprilie 2016, International Erasmus Games – faza națională. Evenimentul va avea loc la sala de sport a Facultății de Drept a Universității din Craiova.

International Erasmus Games este o activitate ESN realizată la inițiativa ESN Polonia și ESN Italia. De-a lungul timpului, aceste țări au avut diferite activități sportive, concentrate pe discipline precum fotbal, volei, bachet, tenis de masă sau înot, în care au fost implicați studenții Erasmus+. Din 2015 inițiativa a devenit un proiect internațional ESN ce are loc la nivel local, național și internațional.

Deoarece anul acesta, International Erasmus Games a fost declarat eveniment național, toate cele 9 secțiuni ESN România (ESN ASE-București, ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Constanța, ESN Craiova, ESN Iași, ESN Sibiu, ESN Timișoara și ESN UniBuc), din 8 centre universitare din România, vor fi reprezentate de cel puțin o echipă (fotbal, baschet, volei). Sunt în total 8 echipe de fotbal, 8 de baschet şi 8 de volei care se vor lupta pentru  a caștiga onoarea de la reprezenta ESN România la faza internațională a evenimentului care va avea loc la Milano, 5 – 8 mai. Așteptam astfel, peste 180 de studenți Erasmus+, voluntari ESN din toate cele 9 secțiuni ESN România, dar și suporteri ai acestora.

Univeristatea din Craiova este de mult timp o institutie deschisă către internaționalizare, diversitate si multiculturalitate fiind principalul susținător al acestui eveniment.
International Erasmus Games-faza națională, va începe vineri cu o festivitate de deschidere la Hotel Flormang (Calea Severinului), ora 19.00, în care vor fi prezentate regulile concursului și se vor extrage echipele. Sâmbătă începând cu ora 10.00, se vor desfășura meciurile de fotbal, baschet și volei, iar la sfâșitul zilei, participanții vor fi invitați la Responsible Party. Responsible Party este o campanie europeană, ce constă într-un parteneriat între Erasmus Student Network și Pernod Ricard pentru a crește vizibilitatea asupra consumului de alcool responsabil printre studenți. Obiectivul proiectului face referire la reducerea consumului neadecvat și excesiv de alcool. Duminică, ora 11:00, vor avea loc finalele pentru cele 3 tipuri de sport și premierea câștigătorilor.
Erasmus Student Network este cea mai mare organizație studențească din Europa.  A fost fondată pe 16 octombrie 1989 și înregistrată legal în 1990 pentru a susține și a dezvolta schimburile de experiență între studenți. Astăzi,  ESN este prezent în peste 500 de Instituții de Studii Superioare din 38 de țări. Rețeaua este în continuă dezvoltare și extindere, cu 15 000 de membri activi, susținuți de mentori, care au grijă de studenții internaționali. ESN implică 34 000 de tineri, oferind servicii la aproximativ 190 000 de studenți europeni în fiecare an. În România, ESN este prezent din 2004, iar după 12 ani, rețeaua noastră cuprinde 9 secțiuni ESN în 8 orașe diferite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS