14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 1400 kg legume și fructe confiscate de polițiști doljeni în urma unei acțiuni

Peste 1400 kg legume și fructe confiscate de polițiști doljeni în urma unei acțiuni

fructe si legume 1

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au organizat şi executat , ieri, o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor – fructelor” .

Polițiștii craioveni au efectuat verificări și controale la opt societăţi comerciale, dar și la 23 persoane fizice, fiind astfel constatate și aplicate 16 sancţiuni contravenţionale de peste 68.800 lei.

În cadrul acțiunii polițiștii au dispus confiscarea a peste 1400 kg legume și fructe, valoarea mărfurilor confiscate ridicându-se la 6.730 lei, pentru care persoanele verificate nu au prezentat documente de proveniență.

În urma controlului efectuat, în Piața Big Nou din Craiova, s-a constatat că reprezentanţii unui agent economic ofereau spre vânzare 150 kg legume – fructe, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă. Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 lei, conform prevederile Legii 12/1990, rep., dispunându-se totodată confiscarea a 150 kg fructe, în valoare de  450 lei, pentru care nu s-au prezentat documente de proveniență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS