Acasă Actualitate MAE: Cei trei români răniţi la Bruxelles sunt în stare stabilă

MAE: Cei trei români răniţi la Bruxelles sunt în stare stabilă

-

Cei trei cetăţeni români răiniţi în atentatele de la Bruxelles care mai sunt internaţi în spitale în Belgia sunt în stare stabilă, a transmis astăzi Ministerul Afacerilor Externe. „Potrivit ultimelor informaţii transmise de către Ambasada României la Bruxelles pe baza datelor primite de la autorităţile locale, în acest moment, în spitalele din Belgia se află în continuare internaţi cei 3 cetăţeni români despre care MAE a informat anterior. Aceştia sunt în stare stabilă, fiind monitorizaţi permanent atât de cadrele medicale, cât şi de reprezentanţii misiunii diplomatice române şi echipa consulară mobilă, trimisă la Bruxelles din Centrala MAE”, potrivit sursei citate.

Totodată, referitor la solicitările de asistenţă consulară, MAE precizeză că au fost recepţionate şi soluţionate, aproximativ 40 de apeluri telefonice din partea cetăţenilor români, prin intermediul Call Center-ului MAE. Celula de Criză MAE îşi continuă activitatea fiind în legătură permanentă cu autorităţile belgiene, prin intermediul celor trei misiuni diplomatice române de la Bruxelles şi a echipei consulare mobile, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare şi monitorizării evoluţiei situaţiei.

În atentatele din capitala Belgiei care au avut loc marţi au fost răniţi patru români, printre care şi un minor, unul dintre ei fiind însă externat.

ȘTIRI VIDEO GdS