10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru joi şi vineri

Prognoza meteo pentru joi şi vineri

Meteorologii anunţă că vremea va fi predominant închisă şi rece pentru această perioadă. Joi, temporar se vor semnala precipitaţii, ziua în sudul şi centrul ţării şi local în rest, iar noaptea cu precădere în jumătatea de sud-vest.

Vor fi mai ales ploi, dar şi precipitaţii mixte în jumătatea de nord a Moldovei, în estul Transilvaniei şi în dealurile subcarpatice, iar la munte vor predomina ninsorile. Cantităţile de apă vor mai depăşi izolat 15 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare în partea de est şi sud-est a ţării, unde se vor depăşi 50 km/h la rafală şi trecător în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în nordul Moldovei şi 12 grade în Oltenia, iar cele minime se vor situa între -4 şi 5 grade. Noaptea, în Maramureş şi în nord-vestul Transilvaniei, vor fi condiţii de brumă.

Vineri, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar se va menţine rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros în sud-vestul teritoriului, unde va mai ploua, iar la munte vor predomina ninsorile. În restul ţării cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei, dar numai cu totul izolat vor mai fi posibile precipitaţii slabe.

Vântul va avea intensificări, ziua, în est şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 2…3 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 11 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -8 şi 2 grade. Se va produce brumă în majoritatea regiunilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS