14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCursa TAROM RO 371 București-Bruxelles a fost redirecționată spre aeroportul din Amsterdam

Cursa TAROM RO 371 București-Bruxelles a fost redirecționată spre aeroportul din Amsterdam

Aeronava TAROM RO 371 București-Bruxelles cu plecare de pe Aeroportul Henri Coandă București la ora 7,20 a fost redirecționată spre Amsterdam, în urma unor explozii care au avut loc pe aeroportul din Bruxelles, și urmează să aterizeze în 30 de minute, informează Agerpres.
„Cursa TAROM București-Bruxelles de la ora 7,20 va ajunge la Amsterdam. La bordul aeronavei sunt 83 de pasageri care se află în siguranță”, a declarat, pentru AGERPRES, Teo Postelnicu, reprezentant al serviciului Comunicare al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).
La rândul lor, reprezentanții operatorului aerian spun că aeronava urmează să aterizeze la Amsterdam în câteva zeci de minute.
„Ținând cont de explozia care a avut loc pe aeroportul din Bruxelles, terminalul Plecări, compania TAROM informează faptul că aeronava B737 — 700 a companiei TAROM, cu număr de zbor RO 371, care a decolat de la București la ora 7,20, cu destinația Bruxelles (…) se află în zbor în acest moment și a fost redirecționată către aeroportul din Amsterdam. Aterizarea pe aeroportul din Amsterdam este prevăzută în 30 de minute”, se spune într-un comunicat al TAROM. Următoarea cursă TAROM cu destinația Bruxelles este programată la ora 16,50.
Cel puțin 11 persoane au murit și 25 au fost rănite, în această dimineață, în urma a două explozii produse la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, potrivit cotidianului belgian La Derniere Heure.
Deflagrațiile s-au produs în jurul orei locale 08.00 (07.00 GMT), în zona de plecări a aeroportului.
Media belgiene au relatat că legăturile feroviare cu aeroportul Zaventem au fost suspendate, iar Eurocontrol a anunțat că traficul aerian pe aeroportul din Bruxelles a fost închis până la noi dispoziții.
Cauza deflagrațiilor nu este clară deocamdată. Potrivit AFP, o primă explozie a fost auzită în zona de plecări a aeroportului, urmată la scurt timp de a doua deflagrație. Numeroase persoane au fost văzute când părăseau aeroportul abandonându-și bagajele.

În urmă cu câteva minute încă o explozie a avut loc în Bruxelles, de data aceasta la metroul Maelbeek, anunță ziarul La Libre Belgique. Explozia de la metrou a avut loc după dublă explozie de la aeroportul Bruxelles.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS