24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn avion s-a prăbușit în Rusia. Sunt 62 de morți

Un avion s-a prăbușit în Rusia. Sunt 62 de morți

 

Zona din Rusia unde s-ar fi prăbușit avionul (Foto: Hotnews.ro)
Zona din Rusia unde s-ar fi prăbușit avionul (Foto: Hotnews.ro)

Un avion de pasageri s-a prăbușit, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pe aeroportul din orașul rus Rostov-pe-Don, incidentul soldându-se cu moartea celor 62 de persoane aflate la bord, anunță autoritățile ruse, conform BBC News online, citat de Mediafax.

Avionul de tip Boeing 737-800, aparținând companiei FlyDubai, s-a prabusit la aterizare, în jurul orei 3.50 (2.50, ora României), pe aeroportul din orașul rus Rostov-pe-Don.  Comitetul pentru Investigații din Rusia a transmis sâmbătă de dimineață că ia în calcul o eroare a pilotului sau o problema tehnică drept cele mai probabile cause ale prăbușirii. „Avionul a lovit solul și s-a făcut bucăți”, potrivit sursei citate, scrie Hotnews.ro.

La bord ar fi avut loc o explozie

Aeronava venea din Dubai (Emiratele Arabe Unite) si, potrivit informatiilor initiale,  avea la bord 55 de pasageri si sase membri ai echipajului. Autoritatile ruse au anuntat ca nu exista supravietuitori.
Anchetatorii nu au stabilit clar care sunt cauzele incidentului aviatic, dar vizibilitatea era redusa si vantul batea puternic in zona aeroportului din Rostov-pe-Don.

Potrivit unor informatii neconfirmate, la bord a avut loc o explozie urmată de un incendiu. Piloții ar fi renunțat la încercarea inițiala de a ateriza, zburând circa două ore în jurul aeroportului pentru a consuma combustibilul.
Printre pasageri se aflau în total 18 bărbați, 33 de femei și patru copii. În mare parte, aceștia erau familii de ruși care se întorceau de la odihnă. Se mai cunoaște că printre pasageri se aflau 5 straini: trei ucraineni, un cetatean al Uzbekistanului și unul al Indiei.
Compania FlyDubai a confirmat producerea unui „tragic accident” în sudul Rusiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS