10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRăzvan Murgeanu a fost arestat preventiv

Răzvan Murgeanu a fost arestat preventiv

Răzvan Murgeanu, fost consilier de stat a fost arestat preventiv, fiind suspectat de trafic de influență, dare de mită și instigare la spălarea banilor.

Murgeanu ar fi primit 15.000 de euro pentru a facilita încheierea unui contract de reabilitare a 85 de blocuri din sectorul 5.

În același dosar a fost arestată și Gabriela Gângoe-Simion – practician în insolvență,  acuzată printre altele de intermedierea unor operațiuni financiare de către persoana care are sarcina de a reorganiza sau lichida un operator economic, complicitate la trafic de influență, la dare de mită și spălarea banilor.

Între iulie 2015 și februarie 2016 Gabriela Gângoe-Simion a dispus plata din conturile unei firme aflate sub supravegherea sa a peste 63 de mii de lei – suma a fost acoperită cu facturi fictive de servicii de audit emise de o firmă controlată de rudele ei.

Firma supravegheată de Simion, împreună cu o altă societate au încheiat contracte pentru reabilitarea termică a 85 de blocuri din Sectorul 5 al Capitalei. Contractul avea valoarea de aproape 72 de milioane de lei.

La finalul lunii decembrie a anului trecut, Primăria a plătit 8,5 milioane de lei  – plata ar fi fost făcută la intervenția lui Valentin Stănescu– director în cadrul Primăriei Sectorului 5 care a cerut, prin intermediul lui Răzvan Murgeanu, 15.000 de euro. Murgeanu a mai cerut de la Gabriela Gângoe-Simion alţi 15.000 de euro pentru el.

Totodată, Gabriela Gângoe-Simion, în baza înţelegerii cu Murgean, a explicat conducerii firmei pe care o supraveghea că cei 8,5 milioane de lei au fost viraţi de Primăria Sectorului 5 “cu nişte condiţii” – astfel era necesară plata unor comisioane

Gabriela Gângoe-Simion l-ar fi instigat pe administratorul uneia dintre firme să plătească  3.000 de euro, o parte din comisionul de 15.000 de euro pretins de Murgeanu.

Răzvan Murgeanu a fost, din iunie 2013 până în octombrie 2014, consilier de stat la Administraţia Prezidenţială în mandatul lui Traian Băsescu. Anterior, Răzvan Murgeanu a fost viceprimar al Capitalei din partea PDL şi secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în perioada în care instituţia era condusă de Elena Udrea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS