16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru joi şi vineri

Prognoza meteo pentru joi şi vineri

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice, în creştere faţă de cele din ziua precedentă în sudul şi în estul ţării, vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a teritoriului.

Totuşi, pe fondul minimelor negative, se va mai semnala brumă, dimineaţa şi noaptea, pe arii extinse în centru şi local în rest. Cerul va fi variabil în nordul, centrul şi estul ţării şi mai mult senin în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în partea de răsărit a teritoriului, dar şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 14 grade, iar cele minime vor avea valori de la -7 grade în estul Transilvaniei, până la 4 grade în Delta Dunării. Izolat va fi ceaţă.

Vineri, vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile termice vor depăşi mediile climatologice specifice perioadei în regiunile extracarpatice, dar se vor menţine apropiate de acestea, în restul teritoriului. Pe parcursul zilei vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil şi vânt care va prezenta intensificări la munte, unde pe creste va fi tare, dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în celelalte regiuni. Noaptea înnorările se vor accentua treptat în jumătatea de nord a ţării şi trecător vor cădea precipitaţii slabe, local, mai ales sub formă de ninsoare la munte şi mixte în Moldova şi în estul Transilvaniei şi cu totul izolat predominant sub formă de ploaie în rest. Vântul va continua să fie intens la munte, mai ales la altitudini mari, în timp ce în zonele joase, intensificările vor fi izolate.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime între -2 şi 6 grade. Pe spaţii restrânse, mai ales dimineaţa, vor mai fi condiţii de brumă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS