10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComitet de analiză a sectorului minier la Ministerul Energiei

Comitet de analiză a sectorului minier la Ministerul Energiei

Ministerul Energiei a înființat un comitet care va analiza starea actuală a sectorului resurselor energetice minerale – cărbune și uraniu. De asemenea, va propune măsuri urgente de eficientizare și reorganizare, informează evz.ro.

Comitetul va fi coordonat de Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, şi are în componență specialiști din cadrul ministerului și din fiecare subsector de activitate, reprezentanți ai companiilor de profil, ai mediului academic, patronate și sindicate reprezentative.

„Sectorul minier are nevoie de cele mai bune măsuri de redresare și reorganizare pentru a putea menține un mix energetic echilibrat în Sistemul Energetic Național. Avem nevoie de măsuri urgente și viabile pentru ca acest sector să supraviețuiască, iar specialiștii din Comitetul de Coordonare au sarcina să identifice cât mai repede aceste soluții, ținând cont de realitatea cu care se confruntă sectorul și de contextul internațional”, a declarat Corina Popescu.

Prima întâlnire a Comitetului de Coordonare pentru activitatea minieră va avea loc în cursul săptămânii viitoare. Energia nucleară şi cea pe bază de cărbune asigură circa jumătate din producţia de energie electrică a ţării. Din păcate, companiile din domeniu au probleme financiare foarte mari, unele aflându-se deja în insolvenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS