20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiect de lege prin care pașaportul ar putea deveni act de identitate

Proiect de lege prin care pașaportul ar putea deveni act de identitate

Un proiect de lege pentru modificarea OUG 97/2005 a fost inițiat de un grup de senatori și deputați PNL prin care pașaportul ar urma să devină act de identitte, preecum buletinul sau cartea de identitatea provizorie, informează b1.ro.

Aceștia solicită modificarea articolului 12, alin.2 din OUG 97/2005, pentru varianta propusă Senatului, paşaportul urmând să intre pe lista actelor de identitate.

”(2) În sensul prezentei ordonanţe de urgentă, prin act de identitate se înţelege cartea de identitate, precum şi cartea de identitate provizorie şi buletinul de identitate, aflat în termen de valabilitate, precum şi paşaportul”, se arată în propunerea legislativă de modificare a OUG, potrivit Mediafax.

”Respectând drepturile fiecărui individ şi doar în condiţiile prevăzute de lege, legitimarea de către reprezentanţii abilitaţi ai statului trebui să poată fi realizată şi în lipsa cărţii de identitate. Condiţionarea legitimării de existenţa sau prezenţa exclusivă a cărţii de identitate e nejustificată, având în vedere că statul roman eliberează şi alte documente de identificare, precum paşaportul”, au scris iniţiatorii în expunerea de motive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS