10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii care vor merge anul viitor în clasa a IV-a ar putea rămâne fără manuale noi

Copiii care vor merge anul viitor în clasa a IV-a ar putea rămâne fără manuale noi

Elevii clasei a IV-a ar putea învaţa şi anul viitor după manuale vechi. Uniunea Editorilor reclamă felul în care a decurs licitaţia şi faptul că unul dintre ofertanţi ar fi încălcat regulile, informează b1.ro. Cadrele didactice susţin că se folosesc de materiale auxialiare ca să le predea copiilor, iar de la Ministerul Educaţiei li se transmite mereu că problema va fi rezolvată.

”Sunt foarte vechi în sensul că programa școlară s-a schimbat. De asemenea, tipurile de exerciții sunt depășite. Noi am încercat încă de la începuturile anului școlar să le folosim, dar numai ca și text de suport de exemplu. E foarte greu, sunt o generatie de sacrificiu acești copii. Anul acesta mai sunt trei luni și noi nu avem manuale, deci e strigător la cer. Ni se transmite să avem răbdare că vor veni manualele”, a susținut Consuela Colțan, învățătoare.

În războiul dintre edituri şi Ministerul Educaţiei, cei care au de pierdut sunt copiii. Generaţia care va începe clasa a IV-a  la toamnă, probabil fără manuale, e aceeaşi care a învăţat să citească fără Abecedar, şi care a început, de asemenea, clasele a II-a şi a III-a fără cărţi din care să înveţe.

”E o problemă delicată problema manualelor și, până la urmă, cred că cineva trebuie să o rezolve într-o manieră să ieșim de aici. Pe de o parte, editurile doresc să câștige cât mai mulți bani, nu e de acuzat nimeni, pe de altă parte Ministerul Educaţiei dorește să aibă manuale performante, modernizate și la timp și din cauza și a modului în care se fac achizițiile publice există contestații care ne aduc în situația asta. Pe noi ne interesează să avem conținuturi adecvate concordanțe cu programa fiecarei discipline”, a declarat Ecaterina Andronescu, fost Ministru al Educației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS