12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstitutul Cantacuzino: Tulpinile de E-coli de la copiii cu SHU nu sunt identice cu cele găsite în brânză și carne de pui

Institutul Cantacuzino: Tulpinile de E-coli de la copiii cu SHU nu sunt identice cu cele găsite în brânză și carne de pui

Rezultatul final al analizelor efectuate de Institutul Cantacuzino arată că tulpinile de E-coli de la copiii cu sindrom hemolitic-uremic nu sunt identice cu cele găsite în brânza de Brădet și nici cu cele din carnea de pui, scrie Agerpres.

„Am lucrat trei tulpini umane pe care le-am obținut noi de la trei pacienți copii (unul din Argeș, unul din Sibiu, unul din Bacău) pe care i-am diagnosticat cu infecție cu E-coli tip VTEC 026. În plus s-au adăugat șase tulpini de E-coli 026 pe care colegii de la IISPV le-au izolat dintr-un lot de brânză de la Brădet (două tulpini) și din carne de pui (patru tulpini). Tulpinile de la copii sunt diferite între ele și diferite de cele din brânză și carne. (…) Rezultatul final al analizelor prin care s-au comparat profilul genetic al unor tulpini de E-coli 026 izolate de la pacienți cu cele izolate de Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară din brânză și carne de pui confirmă că acestea nu sunt identice”, a precizat institutul pe site-ul său.

Reprezentanții Institutului Cantacuzino afirmă că rezultatele analizelor urmează să fie comunicate Institutului Național de Sănătate Publică și specialiștilor de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor care au fost în România să ajute în investigația epidemiologică.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS