16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISU a dat mii de sancțiuni pentru patronii de localuri

ISU a dat mii de sancțiuni pentru patronii de localuri

Patronii localurilor par să nu fi învăţat nimic din tragedia soldata cu moartea a 63 de oameni in clubul morţi de la Colectiv. Inspectorii de la pompieri şi poliţiştii au dat peste 2.000 de sancţiuni în ultimele două săptămâni în localuri care au ignorat normele de protecţie în caz de incendiu. Stingătoare lipsă şi uşi de evacuare blocate au fost principalele probleme, un sfert dintre ele constatate doar la Bucureşti, informează Digi24.
„Instalaţii electrice improvizate, căi de acces care nu au fost marcate corespunzător și lipsa căilor de evacuare”, enumeră Adrian Marian, purtător de cuvânt al ISU București-Ilfov.
Acestea au completat lista indiferenţei care poate ucide. Multe dintre locurile verificate, 500 la număr, sunt în centrul vechi al Bucureştiului.
Marea problemă aici, în Centrul Vechi, spun pompierii, este aglomerarea de clădiri. Sunt peste 200 de cluburi, cafenele sau restaurante. Multe dintre ele la demisolul clădirlor. Aceste spaţii nu respectă în totalitate normele de securitate în incendiu”, relatează Laurenţiu Rădulescu, reporter Digi24. În cele mai multe cazuri, căile de evacuare sunt prea înguste. Scările pe care oamenii ar urca în grabă în cazul unui incendiu pentru a ieşi din cluburile subterane nu ar putea face faţă numărului mare de persoane care îşi caută salvarea.
În București „au fost aplicate 87 de amenzi în valoare de aproximativ 380.000 de lei”, spune Adrian Marin.
În ţară cuantumul amenzilor a depăşit 1,5 milioane de lei. Şi este numai începutul. Controalele vor continua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS