22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEUROVISION 2016: Ovidiu Anton va reprezenta România la Stockholm

EUROVISION 2016: Ovidiu Anton va reprezenta România la Stockholm

Ovidiu Anton va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2016, de la Stockholm (Suedia), cu piesa „Moment of Silence”, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a Eurovision, care s-a desfăşurat duminică seară, la Sala Sporturilor din Baia Mare, şi a fost difuzată în direct la TVR.
Ovidiu Anton, care va reprezenta România la Eurovision 2016, a fost ales în urma punctajului primit de la public, prin televoting, informează Mediafax.
Astfel, Ovidiu Anton a obţinut 6.585 de voturi din partea publicului. Pe poziţia a doua, în urma voturilor, s-a situat Vanotek feat. The Code & Georgian, cu 4.702 voturi, iar pe poziţia a treia, Florena, cu 3.491 de voturi. Pe poziţia a patra s-a situat Dream Walkers, pe locul al cincilea, Mihai Trăistariu, iar pe locul al şaselea – Doru Todoruţ feat Irina Baianţ.
În finala selecţiei naţionale de aseară, publicul a fost singurul care a ales reprezentantul României pentru scena de la Stockhom, din cele şase piese rămase în concurs.
În urma preselecţiei de vineri seară, în finala naţională a Eurovision au concurat Florena, Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ, Dream Walkers, Vanotek feat. The Code & Georgian, Ovidiu Anton şi Mihai Trăistariu. Ordinea intrării în concurs în finala Eurovision România a fost stabilită în direct la TVR 1, în emisiunea „Eurovision – Selecţia Naţională”, transmisă, sâmbătă, de la Baia Mare.
După ce au fost anunţate rezultatele votului publicului, Ovidiu Anton a mulţumit tuturor persoanelor care l-au susţinut. „Vă mulţumesc tuturor, mulţumesc publicului care a votat, mulţumesc comunităţii rock din România (…)”, a spus Ovidiu Anton.
El i-a adus un omagiu şi regretatului realizator de televiziune Titus Munteanu. „Titus Munteanu m-a învăţat că cel mai mare semn de superioritate este bunătatea”, a spus Ovidiu Anton.
Totodată, acesta a dedicat victoria sa „celor care au pus laţul pe cultura din România” şi au transformat-o într-o „iarbă seacă, o iarbă palidă, încercând să ne facă turmă”. „Noi nu suntem turmă, noi suntem lupi, noi suntem daci (…) Noi nu dormim, suntem aici, suntem puternici”, a mai spus Ovidiu Anton.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS