27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCE a prezentat un plan de restabilire a circulaţiei libere în Schengen până la sfârşitul anului

CE a prezentat un plan de restabilire a circulaţiei libere în Schengen până la sfârşitul anului

Comisia Europeană a prezentat, astăzi, un plan de restabilire a circulaţiei fără controale în Spaţiul Schengen până la sfârşitul anului, în contextul în care liderii Uniunii Europene fac presiuni asupra Turciei pentru limitarea afluxului de refugiaţi, informează Mediafax.

Înaintea summitului de urgenţă UE-Turcia, programat luni, Comisia Europeană a anunţat plata primelor tranşe ale fondului de trei miliarde de euro destinat Ankarei pentru oprirea afluxului de imigranţi.

Potrivit Comisiei Europene, Turcia face progrese în sensul liberalizării vizelor destinate călătoriilor cetăţenilor turci în Uniunea Europeană.

În schimb, Bruxellesul cere Administraţiei de la Ankara să combată traficul de persoane şi să ia înapoi imigranţii clandestini care nu se califică pentru obţinerea azilului.
Comisia Europeană a prezentat un plan de măsuri etapizate pentru limitarea imigraţiei, în contextul în care peste un milion de imigranţi extracomunitari au ajuns în spaţiul european în 2015.

„Nu putem avea liberă circulaţie pe plan intern dacă nu securizăm frontierele externe”, a declarat Dimitris Avramopoulos, comisarul UE pentru Migraţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS