14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Donald Trump și Hillary Clinton sunt marii câștigători ai Super Tuesday

SUA: Donald Trump și Hillary Clinton sunt marii câștigători ai Super Tuesday

Donald Trump și Hillary Clinton sunt marii câștigători ai Super Tuesday. Cei doi s-au impus în câte şapte state şi au luat astfel o opțiune serioasă în vederea învestiturii partidelor lor pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite din noiembrie, informează  Reuters. Trump a înregistrat însă şi un eşec. Magnatul a fost învins în Texas de rivalul său Ted Cruz.
Donald Trump şi-a confirmat statutul de favorit pentru candidatura republicană. Miliardarul a câştigat alegerile primare în Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Vermont și Virginia.
Acesta a fost învins în Texas de marele său rival, Ted Cruz. Texasul este cel mai important stat unde au avut loc alegeri până acum.
Ted Cruz s-a mai impus şi în Oklahoma.
De partea cealaltă, în tabăra democrată, Hillary Clinton a câștigat alegerile primare în Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Texas și Virginia. Ea a ieșit de asemenea învingătoare în arhipelagul Samoa. Contracandidatul fostei prime doamne a Statelor Unite, Bernie Sanders, s-a impus, în Vermont, unde este senator, dar și în Oklahoma, Colorado și Minnesota.
La super tuesday au fost desemnaţi o cincime din delegații republicani și un sfert din delegații democrați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS