17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGabriel Oprea, urmărit penal în al doilea dosar

Gabriel Oprea, urmărit penal în al doilea dosar

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de Gabriel Oprea, în prezent senator în Parlamentul României, care a îndeplinit funcțiile de viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
Suspectului Gabriel Oprea i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.
La ieşirea de la DNA, Gabriel Oprea a declarat că îşi va demonstra nevinovăţia şi că „nu a făcut decât să se supună regulilor de protecţie”.
„În timpul mandatului meu la MAI, ca vicepremier şi ministru de Interne, nu s-a achiziţionat doar o maşină, ci peste 5000 de maşini – aveau nevoie şi poliţiştii şi poliţiştii de frontieră. Tot în 2015, sunt documente în acest sens, instituţiile abilitate ale statului au identificat ameninţări la adresa conducerii MAI (…) Nu am cerut această maşină, se poate demonstra acest lucru. De altfel, şi fostul şef al DIPI a recunoscut că nu am cerut aşa ceva. Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecţie. Sunt nevinovat şi o să-mi demonstrez nevinovăţia”, a spus Gabriel Oprea, la ieşirea de la DNA.

Senatorii au decis, în 24 februarie, că fostul vicepremier pentru securitate naţioanlă şi ministru de Interne Gabriel Oprea poate fi urmărit penal în al doilea dosar pentru abuz în serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS