22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTârgul Gaudeamus de la Craiova îşi închide porţile

Târgul Gaudeamus de la Craiova îşi închide porţile

 

Ediţia cu numărul 15 a Târgului GAUDEAMUS s-a încheiat. Editori, distribuitori de carte, librari, dar şi autori, critici literari şi traducători au adus la Craiova cele mai noi apariţii editoriale dar nu au lipsit nici lansările de cărţi, dezbaterile, întâlnirile cu autori.

Cea mai râvnită carte a târgului a fost „Solenoid” a lui Mircea Cărtărescu despre care, autorul, a spus că trebuie citită cu răbdare, fiind o carte lungă, „mai specială”, care cere o anumită obişnuinţă a lecturii.

„Această carte nu este pentru dumneavoastră toți, ci pentru fiecare dintre dumneavoastră în parte”, a mărturisit scriitorul.

Mircea Cărtărescu s-a născut pe 1 iunie 1956, la București. A urmat cursurile Facultății de Filologie a Universității din București și a debutat ca poet, publicând câteva volume de versuri, marcate de spiritul a ceea ce critica literară a numit „generația optzecistă”. Treptat, s-a îndepărtat de poezie, dedicându-se aproape exclusiv prozei. Poveștirilor din „Nostalgia” le-au urmat un scurt roman („Travesti”, 1994) și apoi unul în trei volume, „Orbitor” (1996-2007), privit de critica drept un reper al prozei românești contemporane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS