17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 25.000 de vieți salvate de pompierii SMURD Olt

Peste 25.000 de vieți salvate de pompierii SMURD Olt

 

Ziua de 28 februarie 2016 are o dublă semnificație pentru pompierii din județul Olt. În afară de însemnătatea istorică a acestei zile, peste opt decenii de la înființarea Protecției Civile din România, pompierii SMURD aniversează, la 28 februarie, șapte ani de la operaționalizarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Olt.

Activitatea celor șapte echipaje SMURD din Slatina, Caracal, Scornicești, Balș, Stoenești, Osica de Sus și Vișina se desfășoară în strânsă colaborare cu Serviciul Județean de Ambulanță Olt, Direcția de Sănătate Publică Olt, Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal. Pentru îmbunătățirea timpului de răspuns și eficientizarea utilizării resurselor umane, începând cu luna octombrie a anului 2012, la sediul ISU Olt funcționează dispeceratul comun ISU – Serviciul de Ambulanță. Pe parcursul celor șapte ani de activitate, SMURD Olt a înregistrat 24.120 de intervenții, fiind asistate din punct de vedere medical peste 25.000 de copii și adulți.

Numărul și complexitatea intervențiilor la care personalul SMURD Olt participă a crescut de la an la an și a ajuns în anul 2015 la 4986 de intervenții, față de numai 1432 de intervenții în anul 2010, când SMURD Olt funcționa cu trei echipaje.

Împlinirea a șapte ani de la operaționalizarea SMURD Olt constituie un prilej de a ne exprima prețuirea și mulțumirea pentru toți pompierii care încadrează echipajele SMURD pentru devotamentul și profesionalismul de care au dat dovadă în nobilele misiuni de salvare a vieților omenești. LUPTA PENTRU VIAȚĂ CONTINUĂ!

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS