22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMicuțul de la Mioveni, aflat în stare mai puțin favorabilă, e acum stabilizat

Micuțul de la Mioveni, aflat în stare mai puțin favorabilă, e acum stabilizat

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a anunțat că bebelușul din Mioveni, care era în stare mai puțin bună sâmbătă, este acum stabilizat, scrie Agerpres.

„Micuțul de la Mioveni, care ieri era într-o stare mai puțin favorabilă, este stabilizat, este stabil astăzi. Asta nu înseamnă că nu suntem foarte atenți în continuare și luăm toate măsurile atunci când se impun. Ceilalți copilași de pe secție evoluează bine, unii dintre ei, probabil, se vor externa în săptămâna care urmează”, a anunțat ministrul, care s-a aflat, duminică dimineață, într-o nouă vizită la Spitalul Marie Curie.
Pe de altă parte, Patriciu Achimaș Cadariu a afirmat că așteaptă primele rezultate ale anchetei desfășurate de cei de la ANSVSA și că Ministerul Sănătății a transmis deja un set de măsuri către școli.

„Am transmis deja setul de măsuri pentru începutul anului, pentru reluarea cursurilor în grădinițe, școli. Ele sunt lucruri firești, care ar trebui respectate la orice început de an, dar suntem cu atât mai atenți acum că am avut această situație și se referă la triajul copiilor, la igiena din grădinițe și școli, la a fi atent și a respecta pur și simplu regulile de fiecare dată în această situație”, a spus Cadariu.
În ceea ce privește existența unei adrese din partea Inspectoratului Școlar București care arată că profesorii sunt cei care urmează să facă triajul epidemiologic al copiilor, ministrul citat a afirmat că responsabilitatea pentru sănătatea copiilor o au atât profesorii, cât și părinții.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS