14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMâine încep înscrierile la clasa pregătitoare

Mâine încep înscrierile la clasa pregătitoare

Părinţii vor completa online sau vor depune la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor cererile tip de înscriere. Ultima zi de depunere a cererilor este 18 martie, scrie Gândul.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, cererile pot fi completate online sau la unitatea de învăţământ la care părinţii solicită înscrierea copiilor, iar validarea acestora se va face la şcoala respectivă zilnic, în intervalul orar 8.00 — 20.00 (de luni până vineri) şi sâmbăta de la 9.00 la 13.00. Procesarea de către comisia națională de înscriere a copiilor în învăţământul primar a cererilor tip cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a celor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cerere se vor face pentru prima etapă de înscriere până pe 21 martie.

Începând de anul şcolar viitor, copiii nu vor mai putea fi înscrişi la clasa I dacă nu au trecut înainte prin clasa pregătitoare. În clasa I se pot înscrie numai copiii care împlinesc 7 ani până la data de 31 august 2016 şi care au terminat clasa pregătitoare. De asemenea, înscrierea la clasa pregătitoare este obligatorie, se spune într-un comunicat al ministerului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS