Acasă Actualitate A murit Tony Burton, actor și antrenor pe ecran al boxerului "Rocky"...

A murit Tony Burton, actor și antrenor pe ecran al boxerului „Rocky”

-

Sylvester Stallone a salutat vineri memoria actorului american și fost boxer Tony Burton, care a interpretat rolul antrenorului Tony „Duke” Evers în primele șase filme din seria „Rocky”. Burton a murit joi, la 78 de ani, transmite AFP, citat de Agerpres.

Tony Burton a murit joi într-un spital din sudul Californiei, după o boală îndelungată, a anunțat familia în presa americană.

Campion local de box în tinerețe, Burton a jucat mai întâi rolul antrenorului lui Apollo Creed în primele două filme „Rocky”, trecând apoi de cealaltă parte a ringului.

„Veste tristă. RIP Tony Burton. Intensitatea și talentul lui au contribuit la succesul filmelor +Rocky+”, a scris Carl Weathers pe Twitter.

Actorul a fost spitalizat de mai multe ori în ultimele luni, potrivit surorii sale mai mici, Loretta „Peaches” Kelley. De altfel problemele de sănătate explică absența sa din „Creed” (2015), al șaptelea film din seria „Rocky”. Pentru prestația din acest film, Sylvester Stallone are o nominalizare la premiile Oscar de duminică. Personajul său este totuși prezent în film: „Într-o scenă dintr-un restaurant se vede o fotografie a lui pe perete”, spune sora lui.

Originar din Michigan (nordul SUA), Tony Burton și-a terminat studiile secundare la Flint în 1955, unde juca fotbal american și baseball. Disciplina care l-a făcut cunoscut a fost însă boxul, el câștigând de două ori Mănușa de Aur la Flint, în anii 1950. După ce a stat la închisoare în California pentru jaf, și-a urmat studiile și a făcut cursuri de actorie.

El a apărut și în alte filme, printre care „Shining” (1980) al regizorului Stanley Kubrick sau „Stir Crazy” (1980), regizat de Sydney Poitier.

Actorul își lasă în urmă soția, Rae,cu care s-a căsătorit acum aproape patru decenii. Fiul său, Martin, a murit acum doi ani în urma unei crize cardiace, încheie AFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

Amnistia fiscală, ultima strigare la ANAF de anulare a accesoriilor

Luni, 16 decembrie, este ultima zi în care persoanele fizice şi firmele mai pot depune cereri la Fisc pentru a beneficia de amnistia fiscală. Datornicii care plătesc datoria principală inclusiv pe 16 decembrie vor beneficia de anularea dobânzilor şi penalităţilor aferente, dacă au cerut acest lucru. Iată câţi datornici au beneficiat de OG nr. 6/2019 în Dolj.