10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate12 noi cazuri de copii cu probleme digestive

12 noi cazuri de copii cu probleme digestive

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate alte 12 cazuri de copii cu probleme digestive, ei nu au însă sindromul hemolitic. Informaţia a fost furnizată în urmă cu puţin timp de ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş. Între timp, starea de sănătate a băieţelului plimbat între spitale şi, internat în Capitală, s-a agravat, informează Realitatea. Vă reamintim, în total, șase bebeluși sunt internați în continuare la Spitalul Marie Curie din București cu sindromul hemolitic uremic.

Ministrul Sănătăţii: „Micuţul de la Mioveni este  într-o stare deteriorată, faţă de zilele precedente, ceilalţi sunt mult mai bine, iar unii dintre ei se pregătesc încet, încet să meargă acasă. În ultimele 24 de ore au mai fost raportate 12 cazuri de boală diareică acută, nu de sindrom hemolitic uremic. Fac din nou un apel la responsabilitate. Anchetele continuă, cele ale Direcţiei Sanitare şi ANSVSA, care desfăşoară o amplă anchetă şi vom avea rezultatele”.

Ministrul Sănătăţii nu s-a arătat surprins de concluziile raportului Corpului de control al premierului care a scos la iveală că medicii de la Spitalul de Pediatrie Piteşti au raportat lunar că nu există infecţii intraspitaliceşti, deşi au luat probe doar în trei zile.

Achimaş a explicat: „Aceste lucruri le precizasem vizavi de felul în care probleme de management nu au funcţionat. În ceea ce priveşte cazul de la mioveni corpul de control al corpului de control si corpul nostru execută o acţiune comună şi vom avea rezultate şi în această situaţie”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS