12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMihaela Bălgrădean: SHU confirmat la încă un copil venit la Spitalul "Marie Curie" zilele trecute

Mihaela Bălgrădean: SHU confirmat la încă un copil venit la Spitalul „Marie Curie” zilele trecute

O formă de sindrom hemolitic-uremic (SHU) a fost confirmată la încă un copil internat la Spitalul „Marie Curie”, a declarat vineri medicul Mihaela Bălgrădean.
„Unul dintre copii va urca de la ATI pe Secția de nefrologie. Trei sunt fără dializă peritoneală. Unul dintre cei trei fusese ieri pe această procedură, astăzi i-am închis dializa. Este vorba de cel care a fost cu foarte mari probleme la debut, este cel care are 10 luni. O să încercăm în cursul zilei de mâine sau poimâine să scoatem cateterul. Dintre copiii veniți pe data de 24 februarie de la Pitești și Fetești, este vorba de o fetiță de un an și patru luni, la ea se confirmă ca formă de sindrom hemolitic-uremic, însă nu cu gravitatea maximă a insuficienței renale acute. Are unele semne de insuficiență renală acută, însă urinează și nu are parametri de azotemie foarte mari. Având în vedere că verotoxina a fost pozitivă în scaun, că are un grad de anemie cu elementele tipice pentru SHU și că trombocitopenia a devenit ceva mai severă față de ieri trebuie să o încadrăm în SHU, sigur nu formele severe în care au fost ceilalți copii sau în orice caz să o monitorizăm cu foarte mare atenție. (…) Sunt șapte în total, însă unul dintre ei pleacă acasă”, a explicat Bălgrădean.
Potrivit acesteia, s-a creat un salon pentru copiii în cazul cărora nu este foarte clar dacă au SHU, dar care au verotoxină.

Ea a precizat că nu au mai venit alte cazuri cu verotoxină depistată, iar copilul adus la Câmpulung este „departe de orice supoziție” de SHU, acesta prezentând „cu totul altă boală”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS