Acasă Actualitate Fostul deputat Mihail Boldea, condamnat la şase ani de închisoare cu executare

Fostul deputat Mihail Boldea, condamnat la şase ani de închisoare cu executare

-

Fostul deputat Mihail Boldea, judecat pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro şi arestat în martie 2012, a fost condamnat, vineri, la şase ani de închisoare cu executare, sentinţa nefiind definitivă, scrie Mediafax.

Curtea de Apel Braşov a decis, vineri, condamnarea fostului deputat Mihail Boldea din Galaţi la şase ani de închisoare cu executare. Sentinţa Curţii de Apel Braşov nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile. Mihail Boldea, deputat în Parlamentul României la data comiterii unor fapte şi avocat în Baroul Galaţi, a fost trimis în judecată în 21 octombrie 2013 de procurorii anticorupţie de la Galaţi, care au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de şantaj (14 fapte), spălare a banilor, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie, participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ambele în formă continuată (câte 6 acte materiale), sustragere sau distrugere de înscrisuri şi fals în declaraţii în formă continuată, se preciza într-un comunicat remis MEDIAFAX de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
Prejudiciul cauzat bugetului de stat în acest caz a fost de 21.786.710 euro, echivalentul a 76.608.608 lei, susţineau anchetatorii.

Boldea a fost trimis în judecată, în stare de arest, la sfârşitul lunii iunie 2012, de către procurorii DIICOT – Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea, în dosar au fost judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

ȘTIRI VIDEO GdS