Fiscul întâmpină primăvara cu o nouă operațiune, denumită ”Venus”.   De vineri, inspectorii antifraudă vor controla, în toată țara, firmele care vând flori și plante ornamentale, dar și unitățile de alimentație publică.

Nu vor scăpa de controale nici saloanele de înfrumusețare.

Scopul acestei acțiuni este de a diminua evaziunea fiscală în comerțul cu flori și plante ornamentale, dar și să-i încurajeze pe importatori, producători și pe comercianții engros să-și organizeze mai riguros activitatea economică și evidențele financiar-contabile și fiscale.

Un alt obiectiv este de a-i încuraja pe comercianți să folosească aparatele de marcat electronice.

Operațiunea a fost denumită sugestiv ”Venus”, zeița frumuseții la romani și nu a fost aleasă la întâmplare. Se apropie 1 martie iar vânzările de flori cresc foarte mult. Controalele nu-i vor viza doar pe acești comercianți. Inspectorii antifraudă vor merge și la saloanele de înfrumusețare, dar și la unitățile de alimentație publică.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.