O persoană a murit și alte zece au fost rănite după ce un tren de pasageri a deraiat marți în plin câmp în estul Olandei, relatează Reuters, care citează postul public de radio olandez. Accidentul a avut loc în apropierea orașului Dalfsen, din nord-estul Olandei, situat la 120 km est de Amsterdam.
Trenul de pasageri a lovit o platformă hidraulică mobilă, ceea ce a provocat deraierea mai multor vagoane. Numărul exact al persoanelor rănite nu se cunoaște deocamdată. Potrivit AFP, care îl citează pe primarul din localitate, Han Noten, în urma accidentului feroviar o persoană a murit și o alta este grav rănită.
Rene Vegter, purtător de cuvânt al companiei Prorail, care administrează rețeaua de căi ferate din Olanda, a declarat că accidentul s-a produs în jurul orei locale 09:00 (08:00 GMT).

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.