12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul SUA: Acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite

Ambasadorul SUA: Acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a afirmat, astăzi, într-o sesiune webchat cu utilizatorii paginii de Facebook a Ambasadei SUA, că este de acord cu premierul Dacian Cioloş în cazul Intact, conform căreia intervenţia ANAF nu a împiedicat televiziunile Intact să emită, scrie Mediafax.

”Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloş, că acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român”, a răspuns Hans Klemm pe pagina de Facebook a Ambasadei, la o întrebare adresată de un internaut.

Premierul Dacian Cioloş spunea că acţiunea ANAF a constat în punerea în aplicare a unei decizii judecătoreşti, pentru recuperarea unor proprietăţi care aparţin statului, precizând însă că regretă modul în care au intervenit inspectorii ANAF. El a insistat că libertatea de exprimare nu a fost afectată şi că ea va fi apărată „ferm” de guvern.
”Abordarea ANAF trebuie să fie orientată pe aplicarea legii care să nu lase impresia intenţiei de a întrerupe activitatea entităţilor respective ci de a recupera bunurile sau resursele care aparţin sau sunt datorate statului. Scopul, în aplicarea legii, nu este de a închide firma, ci de a rezolva problema legală (care, în acest caz, este recuperarea imobilului)”, declara Cioloş, săptămâna trecută.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS