22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul de interne: „Am solicitat simplificarea procesului de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu“

Ministrul de interne: „Am solicitat simplificarea procesului de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu“

Ministrul de interne, Petre Tobă, a cerut simplificarea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu şi eliminarea monopolului deţinut de un număr restrâns de firme şi experţi, potrivit unui comunicat de presă al MAI, remis joi MEDIAFAX.
Ministrul de interne a anunţat că, pentru debirocratizarea procesului de avizare, a cerut conducerii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) să analizeze posibilitatea eliminării avizului din fluxul actual de avizare-autorizare a documentaţiilor pentru construcţiile noi sau care şi-au schimbat destinaţia şi să păstreze doar activităţile de verificare în teren şi autorizare, după caz.
De asemenea, ministrul a cerut simplificarea procesului de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu şi eliminarea monopolului deţinut la acest moment de un număr restrâns de firme şi experţi, care impun costuri ridicate investitorilor.
Mesajul a fost transmis cu ocazia şedinţei de evaluare a activităţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
„Am cerut conducerii IGSU să analizeze oportunitatea eliminării avizului acestei instituţii din fluxul actual de avizare-autorizare a documentaţiilor pentru construcţiile noi sau care şi-au schimbat destinaţia şi să păstreze doar activităţile de verificare în teren şi autorizare, după caz. Totodată, am solicitat simplificarea procesului de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu şi eliminarea monopolului deţinut la acest moment de un număr restrâns de firme şi experţi, care impun costuri ridicate investitorilor“, a declarat ministrul de Interne.
În condiţiile în care 80% din activitatea structurilor coordonate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă vizează acordarea de asistenţă medicală de urgenţă, Petre Tobă a încurajat echipajele de salvatori să continue „cu acelaşi devotament“ munca pe care au făcut-o anul trecut, când au salvat sau ajutat să depăşească situaţii critice, peste 350.000 de oameni.
La bilanţul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, organizat în sistem videoconferinţă, au participat secretarul de stat Raed Arafat, conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a Inspectoratului General de Aviaţie, prefecţii şi reprezentanţii ministerelor şi ai instituţiilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS