24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Sănătății: Se impune o regândire a importanței direcțiilor de sănătate publică

Ministrul Sănătății: Se impune o regândire a importanței direcțiilor de sănătate publică

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a afirmat după vizita făcută la Pitești, că în prezent se impune o regândire a importanței direcțiilor de sănătate publică, în special în ceea ce privește exercitarea atribuțiilor de control, potrivit Agerpres.
„Legătura între diversele entități care tratează și structurile de politici și control s-a pierdut în diverse etape, prin descentralizare (…) și în mod evident se impune o regândire a importanței direcțiilor de sănătate publică în această economie, o altă modalitate de a face controalele (…), modul în care se vor face controalele încrucișate între județe, deci structuri din două județe vor controla un al treilea, dar și alte măsuri pe care le vom anunța”, a declarat ministrul Sănătății, după vizita la Spitalul de Pediatrie Pitești.

El a mai anunțat că o clarificare a rolului direcțiilor de sănătate publică se va face începând de săptămâna viitoare.
De asemenea, a menționat că o altă prioritate a Ministerului Sănătății o reprezintă criza de medici epidemiologi.

„Ne interesează și situația despre care s-a vorbit, a medicilor epidemiologi, modalitatea de a stabili infecțiile nosocomiale. Prima concluzie pe care a avut-o analiza noastră în cazul infecțiilor nosocomiale a fost că epidemiologii sunt prea puțini”, a spus ministrul Sănătății.

Premierul Dacian Cioloș a vizitat vineri Spitalul de Pediatrie Pitești, unde au fost tratați inițial copiii bolnavi, el fiind însoțit de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS