21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicolae Păun scapă de arestare

Nicolae Păun scapă de arestare

Deputatul Nicolae Păun scapă de arestare, informează B1 TV. Asta după ce nu s-a întrunit numărul necesar de voturi. Pentru ca votul să fie validat era nevoie ca cel puțin 191 de deputați să voteze. Doar 178 de aleși au votat însă cererea DNA de arestare a lui Nicolae Păun.
Tot în ședința de astăzi, deputații au respins cererile de reținere și arestare în cazul deputatului Mădălin Voicu.
Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, toate în formă continuată. Nicolae Păun este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare de bani, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. De asemenea, acesta din urmă s-ar mai face vinovat, susțin procurorii, de cumpărare de influență și influențarea declarațiilor, toate în formă continuată.
Dosarul vizează nereguli în derularea proiectului „Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi”, cu finanţare din fonduri europene, care s-a derulat în perioada 2010-2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS