6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLungmetrajul "Ilegitim", de Adrian Sitaru, apreciat de critica internaţională

Lungmetrajul „Ilegitim”, de Adrian Sitaru, apreciat de critica internaţională

Lungmetrajul „Ilegitim”, de Adrian Sitaru, care a avut premiera mondială la sfârşitul săptămânii trecute, în prezenţa echipei, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, a fost primit cu aplauze din partea publicului, dar şi cu cronici laudative din partea jurnaliştilor internaţionali, relatează Mediafax.
Astfel, publicaţia franceză Le Figaro a scris: „Sitaru, susţinut de o distribuţie remarcabilă, nu alunecă în capcanele unui film tezist, nu îşi judecă niciunul dintre personaje şi semnează un film provocator care poate fi interpretat în mai multe chei”. „Cel mai probabil, filmul ‘Ilegitim’ va genera multiple dezbateri”, a mai scris Le Figaro.
Publicaţia Screen International a precizat: „Adrian Sitaru (”Pescuit Sportiv”, ”Din dragoste cu cele mai bune intenţii”) redeschide subiectul avortului în cinematografia românească şi, chiar dacă impactul său nu este atât de puternic şi tulburător precum în ”4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” (regia Cristian Mungiu), este foarte probabil să şocheze câteva minţi mai sensibile şi să declanşeze dezbateri înverşunate despre moralitate, incest şi afecţiune fraternă. De data aceasta, dezbaterea are loc fără un context istoric, deoarece linia narativă se află în prezent”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS