21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStarea bebeluşilor internaţi la "Marie Curie"

Starea bebeluşilor internaţi la „Marie Curie”

Doctor Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei de Nefrologie Pediatrică de la Spitalul „Marie Curie”, a declarat în urmă cu câteva minute că sindromul hemolitic uremic ocupă cam 2-3% din cazuri la copii, iar în cazul bebeluşilor aduşi din Argeş şi Dolj că nu au o tulpină care să explice îmbolnăvirile. „Boala are semnele clinice care poartă denumirea ca atare. În aproape 90% din cazuri, în toată lumea, nu se depistează cauza, pentru că boala porneşte cu o periodă de incubaţie, de diaree, se pierde foarte mult timp – rămâne numai toxina care este responsabilă. Situaţia acestor copii care pleacă după câteva zile este o situaţie specială. În general, cei care au nevoie de dializă peritoneală pot rămâne în spital, au nevoie chiar şi o lună de zile pentru că şi evoluţia lor sub această procedură terapeutică ne poate da un semn cu privire la sechelele cu care ar putea rămâne aceşti copii. Sechelele se leagă nu numai de funcţia renală; unii dintre ei pot să aibă nevoie de dializă pe tot cursul vieţii. Noi urmărim evoluţia şi mai ales progresivitatea funţiei renale. Ne interesează şi sechelele cu care ar putea rămâne după perioada de invaliditatea de la Terapia Intensivă. Există şi riscuri în ceea ce va da final rezultate boala pulmonară, activitatea motorie, activitatea sistemului nervos central”, a spus Mihaela Bălgrădean.
Zece bebeluşi din Argeş mai sunt internaţi în prezent la Spitalul „Marie Curie”. Doi dintre copiii internaţi pe Secţia de Nefrologie ar putea să fie externaţi în cursul zilei de marţi, a declarat şefa secţiei, Mihaela Bălgrădean, potrivit Agerpres.
Doi bebeluşi cu sindrom hemolitic-uremic şi-au pierdut viaţa, în 9 februarie, respectiv 15 februarie. Un al treilea copil este în stare gravă – starea generală i s-a degradat brusc şi violent după ce a avut o sângerare cerebrală, a anunţat, luni după-amiază, şeful secţiei ATI, dr. Radu Tăbăcaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS