Acasă Actualitate Românii, obligați să achite taxa Radio-TV

Românii, obligați să achite taxa Radio-TV

-

Astazi, 16 februarie, Comisia pentru Cultură din Camera Deputaților a respins propunerea legislativă de eliminare a taxei radio-tv. Legea 41/1994 privind organizarea și funcționarea SRR și SRTV impune taxarea obligatorie radio-tv prin intermediul furnizorului de energie electrică. Proiectul pentru modificarea art. 40 din lege propune abrogarea textelor care prevăd obligativitatea achitării acestui tip de taxe. Proiectul este o inițiativă a 14 parlamentari, 13 din partea grupurilor parlamentare PSD și unul neafiliat. Camera Deputaților este prima Cameră legislativă sesizată, iar Senatul — for decizional.
„Taxa este pentru ambele instituții. Nu putem avea o măsură pentru Societatea Română de Radio (SRR) și una pentru Societatea Română de Televiziune (SRTV). Din moment ce avem și o obligație constituțională pentru menținerea acestor instituții, ar trebui, dacă abrogăm, să punem ceva în loc. Voi propune respingerea acestei inițiative legislative”, a declarat vicepreședintele comisiei, deputatul UDMR Marton Arpad.

ȘTIRI VIDEO GdS

Prima investiție realizată de un rezident al High-Tech Industry Park (HTIP) la Craiova

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Cosmin Vasile a participat, miercuri după-amiază, la evenimentul prilejuit de inaugurarea primei investiții realizate de un rezident...