8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi informații în cazul bebelușilor îmbolnăviți în Argeș

Noi informații în cazul bebelușilor îmbolnăviți în Argeș

Ministerul Sănătății a anunțat că din datele adunate până acum nu există o sursă comună a îmbolnăvirii celor 11 bebeluși din Argeș. De asemenea, nu se confirmă infectarea cu E. coli, la al doilea copil care a murit.
Ministerul Sănătății a transmis că doar la unul dintre copiii decedați a fost descoperită bacteria E-coli și aceea de tip patogen, ceea ce înseamnă că nu ar fi putut să ducă la îmbolnăvirea cu o boală diareică severă. Mai mult, cel de-al doilea bebeluș care a murit a fost diagnosticat cu rotavirus, informează digi24.
Ministerul a mai transmis că toți copiii au avut surse diferite de alimentare și de apă, provin din Craiova, Pitești și București, astfel că nu s-a găsit o sursă comună de îmbolnăvire.
De asemenea, specialiștii spun că în 90 % din astfel de situații nu se descoperă cauza. În scurt timp la București vor ajunge specialiști de la Stockholm, care îi vor ajuta pe medicii români să descopere cauza îmbolnăvirii.

La Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde au ajuns inițial cei mai multi dintre copiii cu probleme, este în plină desfăşurare o noua anchetă, cerută de prefectul judeţului. Specialiştii trebuie să stabilească ce au făcut medicii şi personalul sanitar din momentul în care bebeluşii au ajuns la spital până când au fost transferaţi în Capitală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS