3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa sfârșitul lunii vine expertiza de la INEC în dosarul "Colectiv"

La sfârșitul lunii vine expertiza de la INEC în dosarul „Colectiv”

„Așteptăm expertiza, la sfârșitul lunii februarie trebuie să ne vină expertiza de la Institutul Național de Expertize Criminalistice, chiar azi am vorbit”, a declarat Licu, la ieșirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii, scrie Agerpres.
Întrebat dacă se va dispune o extindere a urmăririi penale în acest dosar, procurorul general interimar a precizat că o decizie se va lua în funcție de rezultatele expertizelor.
„Nu știu, vom vedea, mai sunt de venit câteva rapoarte de expertiză medico-legală și raportul de expertiză de care spuneam mai devreme”, a explicat Bogdan Licu.

Ancheta în acest caz este efectuată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care a pus sub acuzare șase persoane. Este vorba de cei trei patroni ai clubului Colectiv — Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, precum și de reprezentanții firmei de artificii — Daniela Niță (administrator), Cristian Niță (director) și Viorel Zaharia (pirotehnist).
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani a predat deja Institutului Național de Expertize Criminalistice, la sfârșitul lunii ianuarie, raportul expertizei judiciare efectuate în cazul incendiului din clubul Colectiv din București. Documentul va fi folosit de Institutul Național de Expertize Criminalistice pentru redactarea raportului final referitor la incendiul din Colectiv, expertiza judiciară efectuată la Petroșani fiind o parte din acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS