22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvocatul Poporului s-a sesizat în cazul copiilor internaţi în spitale cu sindrom hemolitic-uremic

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul copiilor internaţi în spitale cu sindrom hemolitic-uremic

Avocatul  Poporului s-a autosesizat vineri în cazul mai multor copii care au fost internaţi în spitale având sindromul hemolitic- uremic, scrie Mediafax.

Conform unui comunicat, Avocatul Poporului s-a autosesizat şi monitorizează situaţia apărută în judeţul Argeş, unde mai mulţi bebeluşi şi copii mici au fost internaţi cu sindrom hemolitic- uremic. Potrivit Avocatului Poporului, acţiunea instituţiei este realizată de către Biroul Teritorial Piteşti, sub directa coordonare a adjunctului Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, Ionel Oprea. Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului este urmarea informaţiilor apărute în mass-media, începând cu 10 februarie 2016, conform cărora „mai mulţi copii, cu vârste de până la doi ani, au fost internaţi în cadrul Spitalului de Pediatrie din Piteşti cu sindrom diareic acut şi nevoie urgentă de dializă din cazuza unei infecţii provocate de bacteria E-coli”, a precizat Avocatul Poporului.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS