20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccident de tren în Germania: Zece morți și peste 80 de răniți

Accident de tren în Germania: Zece morți și peste 80 de răniți

Zece persoane au murit și alte cel puțin 81 au fost rănite marți după ce două trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal la mare viteză într-o zonă izolată din sudul Germaniei, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Un pasager este dat în continuare dispărut, iar 18 dintre răniți se află în stare gravă, a precizat poliția.

Accidentul s-a produs la o oră de vârf în cursul dimineții, aproximativ la jumătatea drumului feroviar de șase kilometri între stațiunea Bad Aibling și orașul Kolbermoor din Bavaria, în apropiere de granița cu Austria.
Ambulanțele nu au putut ajunge la locul accidentului, situat într-o zonă împădurită, cu o prăpastie într-o parte și un râu de cealaltă parte, astfel că a fost nevoie de intervenția elicopterelor pentru a transporta victimele la spitalele din apropiere.

Poliția a precizat că operațiunile de recuperare cu mașini grele vor fi suspendate pe timpul nopții și vor fi reluate miercuri în zori. Trenurile transportau circa 100 de pasageri, în principal navetiști. Conform poliției, mai multe persoane s-ar fi putut afla în trenuri dacă această săptămână nu era una de vacanță. Sute de membri ai serviciilor de urgență, inclusiv echipe de salvamontiști, au intervenit pentru a-i salva pe pasageri de la locul accidentului, unde vagoanele de tren au rămas răsturnate lângă șine. Ministrul transporturilor, Alexander Dobrindt, a spus că trenurile și calea ferată erau dotate cu un sistem automat de frânare care a fost introdus în Germania după ce 10 persoane au murit în 2011 în apropiere de Magdeburg când un conductor de tren nu a oprit la două semnale roșii. „Este unul dintre cele mai grave accidente de tren din ultimii ani”, a spus ministrul.
Potrivit lui Dobrindt, trenurile implicate în accidentul de marți mergeau probabil cu mare viteză la intrarea într-o curbă, iar conductorii cel mai probabil nu au reușit să se vadă reciproc.

El a mai spus că în prezent sunt examinate două cutii negre din cele două trenuri pentru a se obține mai multe informații.

Poliția a refuzat să facă vreun comentariu privind cauza accidentului, făcând apel la populație să doneze sânge. Cancelarul Angela Merkel s-a declarat șocată și a transmis condoleanțe familiilor victimelor. „Sunt încrezătoare că autoritățile responsabile vor face tot posibilul pentru a stabili cum s-a produs accidentul”, a precizat ea într-un comunicat. Ministrul transporturilor a mai spus că a fost deschisă o anchetă și că prioritar este să se stabilească dacă a fost vorba de o cauză tehnică sau de o eroare umană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS