22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDonald Trump le-ar aplica teroriștilor torturi mult mai rele decât simularea înecului

Donald Trump le-ar aplica teroriștilor torturi mult mai rele decât simularea înecului

Donald Trump, magnatul american și candidatul republican pentru nominalizarea partidului său la alegerile prezidențiale din SUA, a declarat sâmbătă seara că, dacă ar ajunge președinte, nu doar că ar reintroduce tortura prin simularea înecului pentru suspecții de terorism, ci ar aplica tehnici „mult mai rele”.

„Aș reintroduce waterboarding-ul (simularea înecului) și un infern mult mai rău decât acesta”, a spus Trump, răspunzând unei întrebări pe această temă la dezbaterea televizată cu ceilalți candidați republicani, organizată de postul ABC în Manchester (statul New Hampshire).

De altfel, într-un interviu acordat în noiembrie trecut, Trump a declarat că, dacă ar ajunge președinte, ar restabili această metodă de tortură, utilizată de administrația republicană a lui George W. Bush pentru a obține informații de la suspecții deținuți în urma atentatelor din 11 septembrie 2001 și care a fost interzisă de actualul președinte, democratul Barack Obama, la scurt timp după venirea sa la putere, în 2009, potrivit Agerpres.

La rândul său, senatorul Ted Cruz a declarat în timpul dezbaterii că, potrivit definiției „general recunoscute” a torturii, simularea înecului nu poate fi încadrată în această categorie. Totuși, Cruz a vrut să se delimiteze de Trump și a spus că, dacă ar ajunge la Casa Albă, nu ar fi partizanul „folosirii generalizate” a acestei tehnici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS