10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcedii de lux și sporuri exagerate pentru angajații Transgaz

Concedii de lux și sporuri exagerate pentru angajații Transgaz

Angajații companiei de stat Transzag au primit – în perioada 2009-2013 – bonusuri exagerate, vacanțe în Emiratele Arabe Unite, vinuri de colecție și sporuri pentru ‘’condiții penibile de muncă’’.Toate acestea apar într-un raport al Corpului de Control al premierului, publicat de agenția Agerpres.

În contractele de muncă încheiate de societatea națională Transgaz în perioada 2009-mai 2013, sunt prevăzute 13 sporuri pentru condiții penibile de muncă, condiții vătămătoare, periculoase și condiții grele de muncă, la care se aduagă alte aproape 40 de beneficii în valoare de peste 600 de milioane de lei.

Din această sumă, peste 230 de milioane de lei reprezintă cheltuieli pentru concediile salariaților, prime de vacanță și sume pentru decontarea unor bilete de odihnă și tratament atât în România, cât și în țări precum Emiratele Arabe Unite, China, Mexic, Italia, Spania, Grecia, Turcia, Muntenegru, Rusia ori Finlanda. În raportul Corpului de Control al premierului, se menționează că au fost decontate biletele atât pentru salariații Transgaz, cât și pentru membrii familiilor acestora.

Câte 13 milioane de lei s-au dus pe sponsorizări ale echipei Gaz Metan Mediaș și pe deplasări de serviciu în țară și în străinătate, pentru care nu au fost prezentate documente justificative.

77 de milioane de lei s-au cheltuit pe ajutoare materiale acordate salariaților, sub formă de asigurări de sănătate sau pensii facultative, iar o parte din bani acoperea contravaloarea a 6.500 mc de gaze naturale pentru fiecare angajat.

La capitolul cheltuieli de protocol, figurează 15 sticle de vin de colecție din 1959 la peste 1200 de lei bucata și alte 100 de sticle de vin din 1974 la 200 de lei sticla.

În plus, din 80 de contracte de achiziție publică verificate, 72 au fost atribuite ilegal – a mai constatat Corpul de Control al premierului, care a anunțat că va sesiza DNA.
http://www.agerpres.ro/politica/2016/02/05/corpul-de-control-al-premierului-sporuri-pentru-conditii-penibile-de-munca-premii-si-vinuri-de-colectie-la-transgaz-12-59-03

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS