21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru miercuri şi joi

Prognoza meteo pentru miercuri şi joi

Meteorologii anunţă că miercuri, vremea se va menţine cu mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori în sud, iar cele minime se vor situa între 0 şi 8 grade, uşor mai scăzute în estul Transilvaniei.

Nebulozitatea se va accentua treptat în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi jumătatea de nord a Moldovei, unde mai ales seara şi noaptea vor cădea precipitaţii. Vor fi ploi, care în a doua parte a nopţii, local, se vor transforma în lapoviţă sau ninsoare. La munte, ziua, local, vor predomina ploile, iar noaptea precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Occidentali şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali şi mixte în celelalte masive. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare şi doar izolat vor fi condiţii de ploaie, spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, mai ales pe creste, unde va spulbera zăpada, iar noaptea şi în regiunile vestice şi nord-estice, dar la cote mai reduse. Cu totul izolat, vor fi condiţii de polei, iar în zonele joase de relief, de ceaţă.

Joi, vremea se va răci în toate regiunile, iar temperaturile minime vor deveni negative în vest, centru, nord şi izolat în rest. În jumătatea de sud-est a ţării cerul va fi mai mult noros, vor cădea precipitaţii pe arii relativ extinse şi izolat cantităţile de apă vor putea depăşi 10…15 l/mp. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare şi precipitaţiile locale.
Vor fi predominant ploi ziua şi precipitaţii mixte noaptea în sud şi în sud-est, în timp ce în restul teritoriului vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele montane, unde va spulbera ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 10 grade, iar cele minime se vor situa între -9 şi 2 grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS